High Power Lasertherapie

Wat is High Power Lasertherapie?

Een High Power Laser werkt door middel van laserlicht. De werking van laserlicht op de juiste golflengte met een bijpassend laserhandstuk levert verbluffende resultaten op.

Het pure licht met bepaalde golflengte van de High Power Laser veroorzaakt fotochemische reacties (geen thermische). Laserbehandeling op hoog niveau geeft een boost in de cellenenergie (fotobiostimulatie) waardoor de ATP productie van een cel geoptimaliseerd wordt en de bloedstroom en zuurstof naar het weefsel toenemen. Dit verhoogt op zijn beurt het metabolisme in de cellen van het weefsel en biedt de optimale omgeving voor weefsel om te genezen.

Met andere woorden wordt in beschadigde of niet goed functionerende cellen energie toegevoegd zodat celfunctie genormaliseerd wordt, ontstekingsreacties worden geremd en het genezingsproces wordt bevorderd. De hele celstofwisseling wordt gestimuleerd. Hierdoor kunnen afvalstoffen worden afgevoerd, waardoor er meer zuurstof de cel binnenkomt en pijndemping optreed. Deze behandeling zorgt voor een sneller en effectiever herstel van pijnklachten, ontstekingen of infecties. Behandeling is pijnvrij en de behandelduur kort.

Let op. Zoals elke dierenfysiotherapeut werken we ook met de laser op verwijzing en/of in samenwerking met de dierenarts.

Effecten van High Power Lasertherapie

Indicaties voor High Power Lasertherapie

Meer weten?

Maak direct een afspraak of neem geheel vrijblijvend contact met me op voor meer informatie.