Dierfysiotherapie
voor honden

Bij klachten, revalidatie of preventief

Fysiotherapie voor honden is vergelijkbaar met fysiotherapie voor mensen. Een dierfysiotherapeut kan ingeschakeld worden bij klachten of revalidatie maar ook preventief kan dierfysiotherapie worden ingezet. Bijv. bij ouder wordende honden of honden met meer kans op blessures.

Indicaties kunnen zijn:

Behandeling op locatie

Na een uitgebreid vraaggesprek en onderzoek, kijken we welke behandelmogelijkheden het beste aansluiten bij het herstel van je hond.

Behandeltechnieken kunnen bestaan uit:

Voor het behandelen van honden kom ik bij je thuis. Het voordeel hiervan is dat honden sneller op hun gemak zijn in hun eigen omgeving. Ook geeft het mij een duidelijk beeld wat de situatie thuis is waardoor advies meteen in te zetten is in de thuissituatie.

Ingrid
Lees verder
Jitske is een Friese merrie die in het begin dingen rijtechnisch verkeerd heeft aangeleerd. Zoals je kunt begrijpen gaat een andere manier van rijden gepaard met spierpijn voor Jitske. Door samen met Emma te werken werd Jitske steeds beter. Emma heeft tijdens het onderzoek naar het hele plaatje gekeken. In overleg met Emma en mijn instructeur zijn we Jitske steeds beter gaan rijden en doen we grondwerk. Na verschillende behandelingen zag je aan Jitske dat ze makkelijker kon bewegen. Emma is heel fijn en vriendelijk in de omgang met Jitske. Ze legt de dingen duidelijk uit naar mij als eigenaar. Ik vind dat Emma op een fijne manier overlegt, kijkend naar Jitske en haar mogelijkheden maar ook naar mij en mijn mogelijkheden.
Maartje
Lees verder
Toen mijn pony minder fijn ging lopen, heb ik Emma gevraagd langs te komen. De eerste behandeling heeft ze haar onderzocht en het probleemgebied opgezocht en behandeld. Al snel was er zichtbaar verbetering! Naast de behandelingen hebben we ook tips en oefeningen gekregen om haar soepel te houden. Emma is een prettig persoon in de omgang en ik vind haar kundig en duidelijk in haar uitleg. Bedankt!
Previous
Volgende

Meer weten?

Maak direct een afspraak of neem geheel vrijblijvend contact met me op voor meer informatie.