Dierfysiotherapie

Gespecialiseerd in fysiotherapie voor paarden en honden

Maar ook andere dieren zijn welkom

Dierfysiotherapie is een 2 jarige post-HBO opleiding. Voorafgaand aan deze studie moet je eerst een 4 jarige studie Humane fysiotherapie hebben gestudeerd. In totaal een opleiding van 6 jaar.

De opleiding dierfysiotherapie is gericht op paarden en honden, maar ook hulpvragen voor andere dieren, zoals katten, zijn welkom. Een dierfysiotherapeut richt zich voornamelijk op houding- en beweging gerelateerde problematiek. Preventie is hier een belangrijk onderdeel in. Er wordt nauw samengewerkt met o.a. dierenartsen, hoefsmeden en andere professionals in de dierengezondheidszorg. Zo bieden we de beste zorg voor jou dier.

Het beroep Dierfysiotherapie is wettelijk beschermd. Dat wil zeggen dat alleen fysiotherapeuten met een specialisatie in dierfysiotherapie deze titel mogen dragen. Hierbij zijn we ingeschreven bij het Diergeneeskundig register (CIBG) en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Fysiotherapie bij Dieren (NVFD). Emma Garenfeld Dierenfysiotherapie is praktiserend lid van de NVFD. Dat betekend dat ik me verplicht stel om accreditatiepunten te halen d.m.v. scholingen om altijd te blijven ontwikkelen in kennis. Emma Garenfeld Dierfysiotherapie is dan ook te vinden op www.nvfd.nl

Meer weten?

Maak direct een afspraak of neem geheel vrijblijvend contact met me op voor meer informatie.